Woning kopen?

Het aankopen van een nieuw ‘thuis’ is een emotionele beslissing. Bij het nemen van die beslissing kunnen wij u natuurlijk niet helpen, dat is iets persoonlijks. Echter, na emotie komt ook het rationele gedeelte. Hierbij kunnen wij u natuurlijk wel bijstaan. Door onze regionale markt- en bouwkundige kennis kijken wij met u mee of de woning wel marktconform geprijsd is en of de woning wel of niet in een goede bouwkundig staat verkeert. Ook gaan we na of er mogelijke planologische en bestemmingsplan technische zaken zijn die invloed kunnen hebben op de toekomstige waardeontwikkeling. Kortom, juist bij een woning kopen en de emotionele beslissing die erbij komt kijken is een zakelijke begeleiding erg prettig. Dit voorkomt teleurstellingen en ongewenste verrassingen.

Wij zijn voornamelijk actief in Rotterdam en Den Haag maar onze makelaars kopen en verkopen ook regelmatig huizen in de regio’s daaromheen. Wilt u dus een huis kopen in Rijswijk, Gouda, Ypenburg, Leiden of daarbuiten dan kunt u ook een beroep op ons doen.

Illustration-01

Een woning kopen? M&D Real Estate doorloopt samen met u het onderstaande stappenplan

Illustration-03.png

1. Kennismakingsgesprek om ideeën uit wisselen

U wilt een woning kopen? Dan doet u er goed aan om een aankoopmakelaar van M&D Real Estate in te schakelen. Onze aankoopmakelaars zijn experts in woningen aankopen en verkopen en kennen inmiddels alle ins en outs.. Voordat we beginnen gaan wij graag met u een vrijblijvend gesprek aan. Wat voor een woning wilt u kopen? Koopt u alleen of met een partner? Wat is het doel van uw koop? Wij stellen vooraf goed vast wat u wensen zijn, zodat we een duidelijk profiel hebben en u passende advies kunnen geven.

2. De financiering regelen

Tijdens de oriënterende fase van het aankoopproces is het belangrijk om inzage te hebben in uw financiële mogelijkheden. We kunnen zo vaststellen wat de hoogte van de hypotheek zal zijn en wat dus mogelijk is qua woningen.

Ook voor het aanvragen van uw hypotheek bent u bij M&D Real Estate aan het juiste adres. Wij werken veelvuldig samen met meerdere hypotheekadviseurs en kunnen wij daarom snel schakelen. Wat tevens in deze gekke markt van groot belang is!

De hypotheek wordt pas rond gemaakt als de uiteindelijke koopovereenkomst is getekend. Dus het kopen van de woning gebeurt als eerst, hierbij spelen zaken als eigen geld en hypotheekcapaciteit een grote rol. Want uiteindelijk zullen die ook de doorslaggevende factor zijn bij de aankoop van uw droomwoning!

Illustration-11
Illustration-04.png

3. Wat gebeurt er in de woningmarkt?

Nadat we een duidelijk beeld hebben van de financiën en alle wensen in kaart zijn gebracht, beginnen we met het echte werk! We speuren alle beschikbare woningen af, zowel online als offline. Via onlinekanalen zoals funda.nl en nog meer websites, heeft u al snel een overzicht van de beschikbare woningen op de openbare markt. U kiest op basis van onze selectie welke woning u wilt bezichtigen en vervolgens plannen wij voor u de kijkafspraken in.

We kijken niet alleen naar de markt van nu, maar ook naar die van de toekomst. Is het wel verstandig om te bieden op bepaalde woningen in verband met een mogelijke waardestijging of daling van de woning? Soms komt het voor dat we informatie krijgen via ons netwerk over een woning die nog niet op de markt is, in bijna alle gevallen gaat deze woning uiteindelijk wel op Funda. Desondanks zijn wij toch een stapje voor wegens onze connecties en weten wij vaak wat wij moeten bieden om de woning voor u aan te kopen.

4. Geniet van 24/7 service

Wij begrijpen dat het aankoopproces soms vele vragen en onzekerheden met zich meebrengt. Bij M&D Real Estate staat de klant centraal. Om die reden geniet u bij uw vaste makelaar van communicatie op elk moment. U kunt ons 24 uur, 7 dagen in de week bereiken.

Heeft u een dringende vraag of opmerking, dat kunt u ons meteen bellen of Whatsappen. U kunt ook een mail sturen, maar daar reageren wij doorgaans later op. Zo zorgen wij ervoor dat het gehele traject soepel verloopt en u wordt ontzorgt.
Een huis aankopen via M&D Real Estate is immers een zorgeloos proces.

Illustration-04

5. Uw nieuwe woning kiezen

Bevalt één woning u, of meerdere? Dan is het tijd om bezichtigingen in te plannen. Het is belangrijk om kritisch te zijn tijdens deze bezichtigingen, om die reden gaan wij mee om het huis met analytische blik te bekijken. Wij weten precies waar we op moeten letten, zodat u zeker kunt zijn van een goede aankoop.

Wij kijken naar gebreken, mogelijke verbouwingen, onderhoud en nog veel meer. Is een woning waardevast? En kan deze in de toekomst makkelijk verkoopbaar zijn?
We nemen ook alle juridische documenten door en in geval van een VVE bekijken we ook alle notulen en overige VVE documenten. Dit is erg belangrijk bij het aankopen van een woning.

6. Bieden en onderhandelen

U heeft een huis gekozen? Geweldig! Het is nu tijd om na te denken over het bod dat u wilt gaan uitbrengen. Eerst volgt de waardebepaling. Deze waardebepaling is nagenoeg gelijk aan de taxatiewaarde. Belangrijk om te weten is dat u alleen 100% van de taxatiewaarde kunt lenen. We krijgen dit goede inzicht in de waarde, doordat wij als erkende makelaars toegang hebben tot een register met alle transactieprijzen van de woningen in Nederland. Op basis van de waardebepaling en ons advies bepalen we samen een biedingsstrategie.

Het aankoopproces kan veel spanning opleveren. Om die reden proberen wij u zo goed mogelijk te ondersteunen. We helpen u onder andere bij het vaststellen van de ontbindende voorwaarden. Dit is heel belangrijk, want op basis van deze voorwaarden kan een overeenkomst uiteindelijk alsnog worden opgeheven. We gaan tactisch te werk en proberen het maximale uit de onderhandelingen te halen.
Hierbij komt de kracht van uw aankoopmakelaar naar voren!

Illustration-08.png

7. Koop vastleggen en ondertekenen

Als u en de verkopende partij akkoord gaan met het bod en alle voorwaarden, dan pas wordt de koopovereenkomst opgemaakt. De koopovereenkomst wordt gemaakt door de makelaar van de verkopende partij. Wij nemen samen met u deze overeenkomst door en lichten alle juridische artikelen en clausules toe.

Als alles in orde is, is het tijd om de koopovereenkomst te verzilveren met de handtekeningen. Eerst volgen de 3 dagen bedenktijd en vervolgens wordt de koopovereenkomst naar de notaris gestuurd. Wanneer er koopvoorwaarden zijn vastgelegd, dan zorgen wij ervoor dat deze uit worden gevoerd door taxateurs of bouwkundige keurmeesters. Door ons grote netwerk kunnen wij deze zelfs al laten uitvoeren voor het tekenen van de koopovereenkomst en kunt u met een gerust hart de 3 dagen bedenktijd ingaan.

8. Uw woning is nu aangekocht!

Op de dag van de overdracht voorafgaand aan het ondertekenen van de koopovereenkomst bij de notaris, doen wij samen nog een laatste inspectie. Dit om ervan overtuigd te zijn, dat alle zaken in orde zijn zoals reeds overeengekomen met verkopende partij. Tijdens deze eindinspectie worden tevens ook alle meter en waterstanden opgenomen om door te geven aan uw leverancier.
Als de eindinspectie erop zit gaan we door naar de notaris!

Tijdens de eigendomsoverdracht controleren wij samen met u en de notaris of alle documenten kloppen. Als uw handtekening onder de akte van levering is gezet, dan bent u de officieel eigenaar van de woning. De champagne kan worden geopend, uw nieuwe paleisje is aangekocht!
M&D Real Estate is er voor u vanaf stap 1 tot aan de notaris.

Tarieven

Wanneer het nu gaat om het aankopen of verkopen van uw woning, in beide gevallen komt daar veel bij kijken. M&D Real Estate helpt u graag door een professionele begeleiding aan te bieden en te helpen bij elke stap door middel van op maat gesneden advies.

Wij staan voor transparantie en vinden communicatie op elke vlak zeer belangrijk. Of dit nu tijdens het aankoop- of verkoopproces is of vooraf bij het bepalen van onze tarieven. Onze tarieven zijn simpel opgebouwd en gebaseerd op basis van de prijsklasse waarin u koopt of verkoopt.
Bij ons betaalt u een vast, laag tarief voor een volwaardig full-servicepakket. (Zie bovenstaande stappenplan).

Een aankoopmakelaar van M&D Real Estate helpt u om een huis te kopen tegen de beste voorwaarden. Wij hanteren een tarief op maat voor de aankoop van uw woning. Wilt u meer weten over onze tarieven, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en dan zorgt M&D Real Estate voor een prijs op maat op basis van uw factoren!

SNEL EN GRATIS ADVIES KRIJGEN

Geheel vrijblijvend
informatie ontvangen?

  Contact opnemen

  TELEFOON

  085 – 047 9014
  Boompjes 40, 3011 XB Rotterdam

  email

  info@mndrealestate.nl

  over ons

  Bij M&D Real Estate staat u centraal en geniet u van een betrokken en deskundige aanpak. Wij proberen uw belang altijd zo goed mogelijk te dienen en het beste resultaat te realiseren.

  Google Beoordelingen
  5.0
  Gebaseerd op 75 beoordelingen

  © 2024 M&D Real Estate            Algemene voorwaarden

  Gemaakt door Nano Web